India pulm. Album.

Pika juttu siin ei tee, las pildid räägivad. Kõik sujus ja oli vapustav elamus. Pulmadpidusi, millest meie osa saime oli kokku 4. Mehndi, Haldi (haldit peavad pruut ja peig eraldi) põhitseremoonia ja pruudi koju toomise tseremoonia.
Mehendi teisisõnu henna on sotud hea õnnega. Tseremooniat viiakse läbi, et pruuti saadaks hea tervis ja õitseng. Peol sai söödud, tantsitud ja tehti hennamaalinguid. See oli ilmselt kõige lõbusama ja vabama õhkonnaga pidustus, sai palju tantsu löödud ja mehed käisid salaja toas viskit joomas- Taavi kirjeldas seda, kui kaheksanda klassi klassiõhtut. Ka tema pidi meesteseltskonnast osa võtma. Põhitseremoonial kutsuti ka mind kampa. Avalikult alkoholi ei tarvitatud.

Hennamaalingud.
Varuni vanematega.
Kõige suurem tantsulõvi.
Keskel imekaunis pruut.
Pruudile tehtud hennamaalingud- tõeline kunstiteos.

Haldi- kurkumi tseremoonia. Viiakse seda läbi, et puhastada pruutpaari kehad enne püha liitu. Lisaks sümboliseerib see õnnelikku algust uuele elule ja pakub kaitset halva eest. Seal oli kohal preester, kes viis läbi tseremoonia. Seejärel pidid abielu naised korda mööda viis korda pruuti õliga määrima ja pärast said kõik pruuti kurkumi möksiga määrida.

Loe kirja poisi pluusil. 🙂

Pulma tseremoonia.

Peig jõudis valju trummimuusika ja tantsu saatel kohale peale kella 21.

Siis hakkas pildistamine. Mis kestis paar tundi. Kõik pulmakülalised koos pruutpaariga.

Pruut emaga.

Seejärel pärja tseremoonia ja tantsulka, me Taaviga mõtlesime, et sööme vahepeal ja lähme tantsima aga juba kostis kõlaritest, et nüüd tuleb viimane lugu ja DJ pani pillid kotti ja oligi kogu muusika. Siis toimus lihtsalt lobisemine ja söömine ja veel pildistamist ja päris paari panemis tseremoonia algas äkki kell 2 öösel ja kestab see mitu tundi! Jah, kell 2 öösel, me viskasime vahepeal pikali. Ega sellele tseremooniale jäävadki vaid lähedasemad, aga me tahtsime ka uudishimust natukenegi näha, healjuhul tunnikese pidasime vastu ja läksime magama. Ja tasub mainida, et see pulma pidu oli India mõistes väga väike- ca 200 inimest.
Märkimisväärne on, et pruut on kõrgemast kastist ja peigmees madalamast. Selline abielu on väga harukordne ja see kindlasti ei olnud pruudi perele kerge. Olid nad alguses vastu olnud, kuid lõpuks nõustusid. Peiu perele on kuuldavasti selline liit lotovõit. Pruut kuulub nüüd madalamasse kasti.

Viimane pidu oli pruudi koju toomis pidu, mis toimus peigmehe kodus. Ma ei tea kuidas hiigel peotelk nende koduhoovi mahutati ja milline nende kodu muidu välja näeb aga peopaik oli suursugune- stiililt küll hoopis midagi muud, kui eelnevad pidustused. Kuna meil oli suur au ja privileeg veeta aega koos ja ka koos peole tulla pruudi vanematega saime suursuguse vastuvõtu auks. Sellel peol oli meiseltskomd pruudi poolt ainsateks külalisteks. Autost väljudes loobiti meid lillekroonlehe puruga, lauldi, mängiti trummi ja tantsiti.

Vastuvõtt. nende maja esine.

Siis sätiti meid esiritta diivanitele istuma ja serveeriti iga natukese aja tagant snäkke ja jooke.

Sellel üritusel oli ka mingi teatav meelelahutus programm, oli paar meest, kes nii laulsid, kui rääkisid vahepeal- aru kahjuks ei saanud mida.

Ja Varuni isa ikka lõi tantsu!
Ka üks lavalistest organisaatoritest, kes oma telefoniga mu näos oli, ma olin siis vastu.

Ja paar naisterahvast laulsid ka.

Samuti tegi spontaanse etteaste pruudi vend, kes väga hästi laulab ja ka Varuni isa.

Toimus jälle pildistamine kõigi külalistega.

Tahaks selle dekoori kohta öelda midagi andekat ja tabavat, aga olen sõnatu. 😀

Meile serveeriti söök. Tantsupõrandal äks diskoks ja meie Taaviga tahtsime liituda. Tundsime, et see oleks hea jääsulataja. Teadsime, et kui läheme tantsima teeksime tantsupõrandal olijatele headmeelt ja see looks rohkem võrdsust. Söögilauas Varuni isa sai õnneks aru ja utsitas meid minema. Ta liitus ka ise, samuti Varun, tema õde, Maarja ja pruudi vend. Tantsupõrandal olijad võtsid meid suure hurraaga vastu ja tantsisime hooga. Oli tõeliselt lõbus!

Saime jälle tunda end kui kuulsused.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s